HAAR & TREND

   .‚Äč        

Haar & Trend is vanaf zaterdag 29 juni 2024 definitief gesloten.
 

Christa samen met schoonvader René voor de kapsalon Haar & Trend

Na 10 jaar sluit kapsalon Haar & Trend in Ede: ‘Een avontuur met een lach en een traan’


Op 29 juni deaaid  Christa Noordeloos voor de laatste keer de deur van haar kapsalon op slot. Tien jaar geleden begon ze samen met schoonvader René Noordeloos aan Haar & Trend aan het Maandereind. Na lang nadenken, besloten de twee te stoppen met de Edese kapperszaak.
“Het was een avontuur met ups en downs, een lach en een traan en lief en leed”, zegt Christa tegen indebuurt. Het afgelopen decennium werkte ze nauw samen met schoonvader René. “Ik was verantwoordelijk voor de kappersactiviteiten, en het personeel en René zorgde op de achtergrond voor onder meer de administratie, inkoop, PR, website en sociale media.”
Huurcontract verlengen of niet
De kapster stond voor de keuze: óf het huurcontract verlengen voor vijf jaar óf niet. “Dat risico vond ik te groot”, vertelt Christa. “Vanwege onder meer mijn gezondheid, het personeelstekort en de kwetsbaarheid van een eenmanszaak hebben we na lang nadenken gezamenlijk besloten om te stoppen.”
Niet praten, maar luisteren
Christa kijkt terug op tien leuke jaren, vertelt ze. “Ik ben trots en dankbaar op het vertrouwen dat ik met mensen heb opgebouwd en voor alle kapsels die ik mocht creëren.”
In deze jaren stond de klant centraal. “Je hoort weleens dat een kapper ook een vlotte babbel moet hebben. Bij mij in de salon is dat anders: vanwege mijn pedagogische achtergrond kan ik heel goed luisteren.” Zo kunnen klanten bij de kapster hun verhaal kwijt. “Ik laat ze helemaal uitpraten en geef dan mijn advies.”
Afscheid nemen van klanten
De afgelopen tijd hebben verschillende klanten al afscheid genomen van Christa. “Ik ben overstelpt met cadeautjes, lieve kaarten, mooie bloemen en cadeaubonnen. Bij het afscheid nemen van mijn klanten komen veel emoties kijken, soms zelf met tranen. Gelukkig begrijpen zij onze keuze wel.”
Een nieuwe uitdaging
Terug naar het kappersvak keert Christa niet. "Ik sta open voor een nieuwe uitdaging en heb een nieuwe baan binnen de administratieve sector.”
Bedankt voor uw vertrouwen van de afgelopen 10 jaar.

Het gaat u goed..

 

bron In de buurt van Ede 26-6-2024